Henrik Oldenburg: PORTVIN (København 1999)

-Det var englænderne, der opfandt Portvinen i portugisernes land. Det er franskmændene, der køber de fleste flasker, amerikanerne køber de dyreste - men danskerne køber de bedste!

Man blir därför inte förvånad över att en av de allra bästa böckerna om Portvin getts ut i Danmark!
   Journalisten och historikern Henrik Oldenburg har skrivit en uttömmande och detaljrik, men ändå mycket personlig bok om Portvin. Han redogör för portvinets historia, odling och framställning. Han beskriver druvsorterna, de olika vintyperna och Vintage-årgångarna. I ett omfattande kapitel presenterar han de många olika portvinshusen, och sätter betyg på deras olika viner.
   Avsnittet om Portvin och mat är mycket tilltalande, med tio läckra recept som bygger på tio olika Portvinstyper - från torr vit, till mogen Vintage och gammal Colheita. Hela volymen illustreras med utsökta färgfotografier, de flesta av författarens hand.

Oldenburg: Portvin
Dansk text
Also in english!

Boksidor

   

2:a upplagan.
Trådhäftad, inbunden.
Format: 20 x 27 cm
Omfång: 466 sid.
Pris: 375:00 i Danmark

ISBN 87-90179-16-1
Forlaget SMAG
www.smag-behag.dk

Denne reviderede andenudgave er opdateret og udvidet med 84 sider i forhold til den for længst udsolgte 1. udgave (1999). Nu også med de bedste rødvine. Verdens største og mest omfattende bog om portvin - på noget sprog - nogensinde!

  tillbaka